Сръбската мафия си пазарува български момчета под флага на Аркан

Поредно неоспоримо доказателство, че модерните напоследък ММА турнири се организират от мафията и че ожесточените кървави битки се ползват като параван за изпиране на гангстерски капитали, пише в. „Уикенд”.

Един от босовете на ММА федерацията – Владимир Тимев, влиятелен организатор на варварските боеве, е ключов участник в схема за черно тото в Сърбия заедно с белградския престъпен синдикат „Тигрите” на Аркан. Тимев е шеф на нов формат боеве с екшън името „Брутални битки”. Той е бивш съдружник на арестуваните от МВР братя Николай Петков-Чебурашката и Теодор Петков-Манекена. Двамата бандити бяха закопчани през декември заради рекет и заплахи за побой над собственика на известна верига ресторанти.

[caption id="attachment_420110" align="alignleft" width="300"]Аркан Страховитите тигри на Аркан[/caption]

Тимев е човекът, който поддържал контакти със сръбската мафия и по специално с „Тигрите” на Желко Ражнатович-Аркан. През миналата година Тимев е завел няколко български ММА-бойци да се бият до кръв в белградски нощен клуб. Турнирът бил забранен за масова публика. Присъствали са само отбрани лица от мафията на западната ни съседка. Боевете били излъчвани на живо в хазартен китайски сайт в интернет. Същата страница е използвана от световната мафия, занимаваща се с черно тото за предаването на стотици спортни събития – отбелязва вестникът. Системата е направена по начин, неуловим за полицаите – допълва изданието. Станимир Тенев