Според физика извънземните технологии са на толкова високо ниво, че те са способни да създават цели вселени в лаборатории. Нашият свят също може да е бил „проектиран“ по този начин.

Нашата Вселена е създадена от извънземни: Плашещо изявление на физик от Харвард

Теоретично, за да „създадете Вселената“, трябва да комбинирате квантовата механика с гравитацията. Без това знание е невъзможно да се разберат принципите на живота на света. Човечеството все още не разполага с тези данни, каза Льоб.

Извънземните обаче, според физика, са напреднали по-далеч от земляните в научната област. Те са намерили начин да комбинират квантовата механика и гравитацията и сега провеждат невероятни експерименти в своите лаборатории. „Една много напреднала научна цивилизация е най-близкото нещо до Бог“, казва Ави Льоб.

Въпреки скептицизма и критиките на колегите си, физикът продължава да провежда изследвания. Последният му проект е изучаването на фрагменти от метеора IM1 в Тихия океан. Льоб вярва, че междузвезден обект е паднал на Земята през 2014 г.

Ученият смята, че да мислим, че сме сами в света е „твърде арогантно“. Само в галактиката Млечен път има десетки милиарди планети и стотици милиони такива галактики. Така че срещата със „съсед“ според Льоб е напълно възможна.

Източник: Wday.ru