Великата гадателка и лечителка Джуна си отиде от този свят

Великата руска гадателка и лечителка Джуна Давиташвили напусна този свят. Приятелката на Ванга е починала днес, съобщават водещи руски медии. Траурната вест беше съобщена от актьора Станислав Садалски.

Той заяви пред медиите, че лечителката е издъхнала след два тежки и мъчителни дни, прекарани в коми. Преди двама дни е била откарана в местната болница. Джуна припаднала на пътя в близост до магазин в Арбат. Тя излязла от дома си, за да напазарува. Лечителката е била открана с линейка в болница.

Тялото й било почти безжизнено, крайниците отпуснати и ледено студени. Тя е прекарала в кома последните два дни от живота си без да отвори очи.

Последните няколко години бяха изключително тежки за врачката. Тя загуби сина си при нелеп инцидент и от тогава здравословното й състояние започна да се влошава. Той загина при автомобилна катастрофа.

[caption id="attachment_448010" align="alignright" width="300"]Джуна Почина известната гадателка и лечителка Джуна[/caption]

"Джуна е мъртва, откакто синът й я напусна. От тогава тя умираше бавно с всеки изминал ден", сподели актьорът Садалски. Той допълни, че след трагедията Джуна започнала да губи способностите си.

Последното интервю, което тя даде в медиите, беше миналата пролет. Тогава тя коментира направените от Ванга и Нострадамус предсказания, че конфликтът в Украйна предшества Трета световна война. Гадателката заяви, че напълно подкрепя казаното от двамата пророци и заяви, че нищо добро не очаква човечеството за в бъдеще, пише БЛИЦ.

Фенименът Джуна не веднъж е бил обект на изследвания от учените бившата съветска република, които и до днес не могат да си обяснят на какво се дължи дарбата й да лекува рак и да удължава живота.

Въпреки способностите си, Джуна не успя да опази от смъртта най-скъпия човек и себе си.

Последните години от живота си тя прекара като отшелница. Помогнала и е на куп известни личности да разрешат проблеми в личния си живот. Сред тях са Борис Елцин, Федерико Фелини, Марчело Мастрояни и др, пише "Всеки ден".