Оказва се, че преждевременната кончина на Георги Станоев, по-известен като Малката Бирма е в резултат на невродегенеративно заболяване, отключено от силен стрес след акция на родните барети в дома му през есента на 2019 г.

 

След акцията последвал и кошмарният престой в зандана в Дубай, който се отразил пагубно не само на здравето, а и на живота му.

Припомняме, че 32-годишният Георги Станоев издъхна в София след продължително и мъчително боледуване.

Припомняме, че срещу него се води дело за нелегално производство и трафик на цигари.

 

През последните месеци от живота си, Малката Бирма бил прикован за леглото и дори нямал сила да мръдне. За да се грижи за него, майка му Лидия се пренесла в дома му, били наети и двама санитари.

Въпреки огромните усилия, които популярната бизнес дама, по-известна като Лидка Скалата положила за сина си, не могла да спаси живота му.

 

Георги Станоев изгубил първо паметта си, а след това и жизнените си функции. Преди около три години той бил диагностициран с остра форма на Алцхаймер.

Близък до семейството разкрива, че Малката Бирма отключил тежкото заболяване в резултат на силен и продължителен стрес. Той бил породен от разбитите четири нелегални фабрики за цигари от ГДБОП през септември 2018 г.

 

След като полицията иззе личните му документи и задграничния паспорт, а по-късно бе обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол, Малката Бирма успя да стигне до Дубай с фалшиви документи, уредени му от покойния вече Любо Ченгето.

 

На 18.10.2019 г. Малката Бирма се прибра от Дубай и бе пуснат под домашен арест само денонощие след това. Тогава причината за изваждането му от тъмницата не бе обявена публично. Близки до семейството му разкриват, че още при завръщането му от Дубай, той вече е бил много зле в здравословен план. Според твърденията, състоянието му рязко се влошило в затвора в Емирствата.

 

Неслучайно затворът Ал Абкар има славата на най-злокобното място. Твърди се, че Бирмата бил третиран там като животно.

След кончината му пък в ъндърграунд средите се понесе мълвата, че сам е посегнал на живота си, поглъщайки ударна доза медикаменти, тъй като не искал да продължи съществуването си като жив труп. Близките му обаче категорично отрекоха тази мълва.

Източник: Уикенд

Наистина ли Малката Бирма се е самоубил?