В нажежена обстановка протече гостуването на екс външния министър Екатерина Захариева при Цветанка Ризова. Ситуацията бе на ръба да ескалира в зрелищен скандал по женски.

Захариева бе подложена на серия въпроси от дебатите в пленарна зала и за образувалото се напрежение между София и Скопие. Също така Захариева трябваше да отговори и за възможностите за съставяне на редовно правителство.

Ризова подхвана и актуалния въпрос за контрола над главния прокурор, на което Захариева спокойно отвърна, че благодарение на тази „дъвка“ някои партии продължават да съществуват и да влизат в парламента. Тя допълни, че тази тема трябва да се дебатира професионално и да се избягват без нападки.

Също така бившият външен министър смята, че парламентът се опитва дори на ръба на конституцията да приложи приетите текстовите за контрол над главния прокурор, дори е убедена, че повечето от текстовете са в пряко противоречие на основния ни закон.

След това изказване се усети напрежение между двете дами, а Ризова опонира, че именно ГЕРБ са подкрепили текстовете, за които събеседничката й твърди, че противоречат на конституцията. Захариева не прие обвинението и заяви, че по този начин от нейната партия са дали знак, че желаят да се случи реформа в съдебната система. Захариева също сподели, че е нямало смислен дебат, а тя е юрист и има право на мнение.

Източник: pik.bg

НА КОСЪМ ОТ ЖЕНСКИЯ СКАНДАЛ: Екатерина Захариева погна Цветанка Ризова. Водещата на се измъкна  тихомълком