Снощи не са били пропускани турски камиони

Напрежението на ГКПП Капитан Андреево достигна връхната си точка, след като хаосът продължава вече почти две седмици.

До тази ситуация се стигна заради прекратяването на дейността на частната лаборатория за фитосанитарен контрол от страна на БАБХ. След затварянето пробите за пестициди вече се извършват в София.

На ГКПП Капитан Андреево е страшно. Какво се случва?

След като днес повече от 300 превозвачи блокираха възловото място, напрежението ескалира. Те очакваха да се срещнат с министъра на транспорта Николай Събев. Заради високото напрежение по всяка вероятност на място ще бъде изпратена жандармерията.

Превозвачите се жалваха, че липсва какъвто и да било диалог с управляващите по този проблем. Поради тази причина те търпят огромни загуби като чакат в продължение на дни да излезе пробата за плодовете и зеленчуците, които превозват.

Транспортният министър Николай Събев все пак пристигна на място. Той дори разкри, че в момента от турската страна има тапа от повече от 3 500 камиона.

Събев проведе разговори с турските представители на „Капъкуле“ в търсене на вариант да се избегнат тези километрични опашки с тирове, превозващи хранителни продукти.

Някои обаче твърдят, че докато напрежението расте, а протестиращите го чакат, за да разговарят с него, той отишъл на обяд в Одрин.

Заради очакваното пристигане на Пламен Арабовски на граничния контролно-пропускателен пункт снощи не са били пропускани турски тирове на паркинга от наша страна. Така щяло да изглежда, че струпването на камиони е измислица и на практика всичко е наред.

Източник: blitz.bg