Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев съобщи първата версия за апокалипсиса, застигнал Карловско.

В ефира на Нова тв той разкри, че над селата около Карлово са се изсипали над 190 л./кв.м. От думите му стана ясно, че за момента няма данни за скъсана дига, както бе съобщено първоначално и допълни, че водосборният басейн е доста голям.

Именно това е довело до покачването на вълната. Предстои да бъде извършена проверка, която да установи дали причината за наводнението в района те е извършена сеч.
Припомняме, че първите евакуирани хора от наводнените села бяха евакуирани с летателна техника на Министерството на отбраната. Към днешна дата в лечебни заведения са настанени 15 човека, пострадали при наводненията.

През днешния ден тече оглед на пострадалите къщи в карловското село Богдан, разкри още вътрешният министър Иван Демерджиев. Все още има непроверени къщи, но това ще се случи, след като водата се оттегли.
Той допълни, че за някои от жителите, които бяха евакуирани в читалището на с. Каравелово, са набавени необходимите медикаменти и храна.

По-рано вчера се появи информация, че възрастна жена е станала жертва на наводненията в едно от карловските села. Тя обаче не бе потвърдена от вътрешния министър Иван Семерджиев. Той подчерта, че при бедствието няма загинали или пък сериозно пострадали хора.
Източник: lupa.bg

МВР с първа версия за апокалипсиса в Карловско