Мрежата буквално завря от коментари на възмутени българи!

„Викът на украинската майка“ – скулптурата, поставена срещу Паметника на съветската армия, предизвика талази от гняв в мрежата. „Нещото“, както го нарекоха мнозина, разбуни зверски духовете, а потребители започнаха подписки за демонтирането му.

Мрежата завря: Стотици на бунт срещу нещото, наречено "Викът на украинската майка"! (виж още)

Българите са не само бесни, но и недоумяващи как може някой, който уж симпатизира на Украйна, да изобрази украинската жена като таласъм. Статуята е сравнявана с „орк“, със „зомби“, със същество от хорър филмите и прочие.

„Какво си мислят, че ще предизвикат с този урод срещу паметника на Русия?! Ако е съчувствие и съпричастие, жестоко се лъжат. Това чучело може да ти докара само удар или да те отврати. Кой болен мозък го измисли, бе?!“, пишат масово в коментарите.

Всъщност идеята за статуята е дело на Христо Илиев, с прякор Чарли, а с него са работили Неделчо Костадинов – скулптор, както и Георги Стоев – Джеки. Джеки е съпругът не на някой друг, а на пиарката на Кирил Петков.

Каква ще е съдбата на скулптурата и дали наистина ще бъде махната от мястото, ще узнаем тепърва, но малцина са тези, които я приемат сериозно. Дори защитници на Украйна и явни русофоби смятат, че е подигравка с украинските жени, които принципно се водели хубавици.

„Ако съм украинка, ще се обидя жестоко от туй чудо опулено“, пишат зевзеци.