Тази информация попари много лошо българските гурбетчии.

Вече по цял свят се говори колко страшна ще е предстоящата зима. Инфлацията вече започна да се усеща много сериозно навсякъде, което поражда сериозни страхове у хората.

Някои от нашенците, които си изкарват хляба в чужбина ще получат и компенсации. Те издават, че са взели по 300 евро, които няма да бъдат облагани с никакви данъци. Нашенец, който от години работи зад граница заради ниските доходи в родината издава, че от 1 октомври минималната почасова ставка е скочила осезаемо. Въпреки това са сериозно притеснени как ще изкарат зимата.

Въпреки това голяма част от българските гурбетчии, които са в Германия са притеснени от случващото се, макар преди години да са открили именно там спасението от ниските доходи и несигурното бъдеще на страната ни.

Тези дни изданието „Дойче веле“ излезе с материал, който описва колко е зле положението в Германия.
Промяната в ставката на минималната работна заплата бе направена на два етапа. Първата промяна бе от началото на юли, когато повишението бе в размер на 10.45 евро за час, а второто – в началото на този месец – 12 евро.

Напоследък нашенците често си говорят, че две лета не се прибирали в родината си по време на отпуските заради ограниченията покрай коронавируса. Сега обаче по всяка вероятност ще им се наложи да се откажат заради сериозния скок в цените на стоките и услугите.
Източник: blitz.bg

Много лоши новини за българските гурбетчии