Според информацията от адвоката Димитър Марковски, Адриан Антонов, който е отговорен за смъртта на Ани и Явор на булевард "Сливница", ще поиска от съда да бъде освободен. Марковски вече работи върху изготвянето на съответните документи.

Младият водач, помел и убил Явор и Ани бул. "Сливница" излиза от ареста

Вътрешен източник разкрива също, че преди няколко дни Адриан дал нови показания пред разследващите.

Младият водач, помел и убил Явор и Ани бул. "Сливница" излиза от ареста - Снимка 2

Съгласно закона за непредумишлено убийство, период на престой в ареста може да бъде до два месеца, поради което е вероятно съдиите да решат да освободят неопитния шофьор до разглеждане на делото под "подписка" или с "парична гаранция". Чистото му съдебно минало и положителните характеристики вероятно ще помогнат за промяна на тежката му мярка за неотклонение. Впоследствие съдът ще трябва да реши дали да го върне зад решетките.

Допълнително, новите показания на Адриан имат за цел да помогнат за разясняване на ролята на другия автомобил, който присъствал на мястото на трагедията и по първоначална информация го е заслепил.

Загиналите, Ани и Явор, бяха пометени от Адриан Антонов, каращ с висока скорост и много малък опит зад волана. В момента на инцидента той притежавал шофьорска книжка само от три месеца.

Адриан блъсна Явор и Ани на пешеходна пътека през нощта на 8 май. В резултат на удара тялото на Явор било изхвърлено на разстояние от 300 метра. Полицията потвърди, че Явор не е бил под влияние на алкохол или наркотици, след като направиха тестове.

Източник: lupa.bg