Мистерията около трагичния инцидент с руския самолет се заплита още повече

Руски следователи, занимаващи се с разследването на трагичния инцидент с руския самолет А321, се натъкнаха на любопитен факт. От няколко дни те работят на мястото, където се разиграла фаталната развръзка и оглеждат внимателно отломките от еърбъса. Те са открили странна дупка на опашката на руския самолет.

Елементът е изпратен за химическа експертиза, която ще установи какво е причинило тази дупка. Все още няма резултат и дейностите на следствените експерти продължават. За сега версиите, които се коментират след откриването на странната дупка са две - взрив на борда на лайнера или корозия на метала на опашката на руския самолет, която е довела до неговото разпадане.

Разследващите ужасяващата трагедия на Синайския полуостров разчитат и на записите от черните кутии, за да се разкрие истината за случилото се. За сега записите, които все още са обект на разследване, нито отхвърлят, нито потвърждават някоя от тези версии.

Експерти от египетските служби, ангажирани с разследването, разкриха, че черните кутии са доловили странен шум малко преди самолетът да се разпадне. До последно пилотите са коментирали височината, на която се намира самолета и от думите им не става ясно, че на борда се е случвало нещо нередно.

[caption id="attachment_462250" align="alignright" width="300"]руския самолет В опашка на руския самолет е имало странна дупка[/caption]

Неочаквано записът от черните кутии прекъсва без да има някакво предизвестие за това. Това означава, че на борда на руския самолет се е случило нещо неочаквано. Нито екипажът, нито пътниците са подозирали какво се случва.

Експерти коментират, че случилото се на борда е станало изведнъж и в екстремната ситуация за част от секундата са прекъснали кабелите, предаващи към черните кутии и опашната част на руския самолет.

Разследващите са на мнение, че странните звуци, които черната кутия е записала са доказателство за взрив на борда на машината, пише БЛИЦ.