Двата мобилни телефона на Петко Сертов са изключени

Вместо да се разплита, мистерията с изчезването на бившия директор на ДАНС Петко Сертов става все по-заплетена.

Съпругата на Петко Сертов твърди, че за последно го е забелязала да се качва в лек автомобил Фолксваген Голф, както бе оповестено по-рано. След това обаче следите на бившия шеф на ДАНС се губят. По линия на Министерството на вътрешните работи, информацията е изключително оскъдна, тъй като към момента се провежда Национално съвещание по случая. На това съвещание присъстват преобладаваща част от отговорните фактори във ведомството и специалните служби за сигурност, твърди Информационна агенция „ПИК” като се позовава на собствени източници. Медията твърди, че колеги на Петко Сертов са коментирали неофициално, че са много изненадани от странното му изчезване.

[caption id="attachment_430995" align="alignright" width="300"]Двата мобилни телефона на Петко Сертов са изключени Двата мобилни телефона на Петко Сертов са изключени[/caption]

Те определят Петко Сертов като изключително педантичен човек и твърдят, че ако е имал някакви намерения, е щял да съобщи на съпругата си. Странното е, че той не й е казал къде отива. Близки до бившия шеф на родното ФБР се молят да не му се е случило нещо лошо. Един от приближените до Петко Сертов твърди, че в последно време е бил доста разсеян, пише pik.bg. В първоначалната информация по случая се твърдеше, че Петко Сертов е оставил мобилните си телефони в жилището си. Според последните данни обаче, двата мобилни телефона, са изключени.

От Министерството на вътрешните работи все още не са потвърдили официално информацията, нито пък, че са започнали работа по издирването му. По-рано днес, Българското национално радио посочи, че МВР издирва Петко Сертов по изричното настояване на съпругата му. Бившият шеф на ДАНС е в неизвестност от петък. На този етап никой не се наема да гадае какво може да се е случило с него. Припомняме, че Сертов бе първият, който оглави новосформираната структура през 2008 година. Той бе шеф на ДАНС до лятото на 2009 година, след което бе начело на БОРКОР.