Мистерията с изчезналия Боинг на малайзийските авиолинии е на път да бъде разгадана близо 4 месеца след изчезването му

Съдбата на изчезналия Боинг е на път да бъде разгадана. Близо четири месеца след изчезването на самолета на малайзийските авиолинии, австралийските власти обявиха, че летателната машина най-вероятно е била на автопилот, когато й е свършило горивото.

[caption id="attachment_414341" align="alignright" width="300"]Мистерията с изчезналия Боинг е на път да бъде разгадана Мистерията с изчезналия Боинг е на път да бъде разгадана[/caption]

Именно това е довело до разбиването на самолета, чиито останки все още не могат да бъдат открити. Издирвателните екипи обявиха, че изместват зоната на търсене на машината към южната част на Индийския океан, научиха от АФП.

Вицепремиерът на Австралия Уорън Грас обяви, че смятат, че изчезналия Боинг е бил на автопилот заради изключително правата линия на полета, следвана от него, която няма как да се следва, ако машината се управлява от човек и която беше идентифицирана чрез снимки от сателит.

Припомняме ви, че пътническият самолет на малайзийските авиолинии изчезна в нощта на 7 срещу 8 март и оттогава съдбата му, както и тази на намиращите се на борда пътници, е абсолютна мистерия, припомнят от "24 часа".