Петко Сертов изпратил SMS на свои близки дванайсет часа след изчезването си

Мистерията с Петко Сертов се заплита с всеки изминал час.

Твърди се, че ексшефът на ДАНС е изпратил SMS до близки на дванайсетия час след мистериозното си изчезване на 5 декември. Позовавайки се на информация на собствени източници, Информационна агенция „ПИК” твърди, че Петко Сертов не е уведомил съпругата си, че ще отсъства от къщи, но пък е осведомил други свои близки, че е добре. След това обаче той продължава да тъне в неизвестност. Настоящият му работодател Ангел Божилов изрази предположение, че Петко Сертов е излязъл във внезапен отпуск, макар и към днешна дата тази версия да изглежда малко вероятна.

[caption id="attachment_431507" align="alignright" width="300"]Петко Сертов изпратил SMS на свои близки дванайсет часа след изчезването си Петко Сертов изпратил SMS на свои близки дванайсет часа след изчезването си[/caption]

Междувременно служителка на Националния парк-музей “Самуилова крепост” край Петрич твърди, че е забелязала първия шеф на ДАНС като посетител в парка. Според думите й той е бил там миналата събота (6 декември). Информацията бе съобщена от директора на НИМ Божидар Димитров и допълва, че тогава Юлия Маркова все още не била на ясно, че Петко Сертов е изчезнал. Служителката си спомня, че заради празника, музеят имал много малко посетители. Двама от посетителите успели да привлекат вниманието й, тъй като дошли на касата точно на обяд. Единият от тях платил двата входни билета, а другият приковал вниманието на Маркова, тъй като отначало й заприличал на ексвътрешния министър Йордан Бакалов. Отначало се подвоумила, но по-късно се разколебала и била категорична, че се е припознала.

Служителката на Националния парк-музей “Самуилова крепост” край Петрич твърди, че мъжът, който придружавал Петко Сертов бил на възраст, надхвърляща средната. След като доста време се разхождали из парка, двамата мъже си тръгнали, като й помахали, минавайки през касата на излизане. Юлия Маркова не е напълно убедена, че е видяла Петко Сертов, тъй като не го познава лично и го е виждала само на снимки по медиите, но подчертава, че визуалната прилика била много голяма, пише pik.bg.