Министерският наследник Георги Шулев има претенции за колосалната сума от 500 млн. долара към вече бившите си партньори, които чрез задкулисни схеми го изхвърлили от управата на NEXO и не му предоставили 25% от акциите.

 

Според първоначалната уговорка между Шулев и Коста Кънчев, министерският син трябвало да контролира половината от дяловете на дружеството.

Запознати твърдят, че именно Шулев е човекът, който е измислил модела на NEXO през 2018 г. Тогава обаче той не разполагал с нужния финансов ресурс да осъществи проекта си и поради тази причина е привлякъл Кънчев и останалите съдружници, които накрая го измамили брутално.

 

Министерски син завлечен с 500 млн. лв.

Синът на ексвицепремиера Лидия Шулева и босовете на NEXO водят дела на Острова едни срещу други, които все още не са приключили.

От дружеството за криптотърговия не само оспорват обвиненията на Шулев, а дори го обвиняват в кражба. Според думите им той е отказал да предостави достъп на NEXO до  търговски акаунт на негово име, в който се съхраняват 880 биткойна на пазарна стойност около 45 млн. лева към днешна дата.

 

Според информацията, с която разполагат запознати, акаунтът с биткойни за десетки милиони левове е запориран от властите на Острова, докато не приключи търговското дело между Шулев и Кънчев.

 

Както вече стана ясно, претенциите на наследника на Шулева са за 500 млн. долара, на каквато сума бизнесменът оценява полагащите му се 50% от акциите на NEXO.

Той е бил сред разпитваните от прокуратурата лица по аферата NEXO, но е отказал да приеме ролята на защитен свидетел и да му бъде назначена полицейска охрана като на такъв. 

 

Георги Шулев обаче е дал показания срещу NEXO още преди около година на Острова. Според мнозина именно след разкритията, направени от него се е задействала Британската агенция за борба с престъпността (NCA), която също участва в българското разследване срещу криптокомпанията.

Източник: Уикенд