Министърът на отбраната Димитър Стоянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов поемат потопа в Карловско.

Двамата тръгнаха по-рано днес от българо-турската граница за бедстващите села в Карловско.
За съжаление наводнението там взе и първата си жертва. 

Директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов, военният министър Димитър Стоянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще съдействат за организацията на спасителните дейности на пострадалите хора на място.

Преди близо три часа от авиобазата в Крумово излетя хеликоптер „Кугар“. Той бе натоварен със задачата да извърши оглед на наводнените райони и да определи границите и мащаба на бедствието там. Освен това ще извърши и евакуация на хората от района на селата Богдан и Столетово, които са пострадали.

Съдействие за справяне с последствията от наводненията оказват 85 военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада, които са там от сутринта.
В последните часове към тях са се присъединили и водолази.
Общият брой на военнослужещите, действащи на терен е 89 човека, които разполагат с 14 единици специализирана техника.

Както вече стана ясно причините, довели до наводнението в карловските села ще бъдат разследвани от Националната следствена служба.
Започнато е разследване за извършено престъпление по чл.355 от НК – причиняване на наводнение по непредпазливост, заради което се е стигнало до нанасянето на значителни материални щети.
Източник: lupa.bg

Министърът на отбраната поема потопа в Карловско