Актуалната в момента политическа новина за ротационно правителство между ГРБ и ПП-ДБ предизвика бурни реакции и огромно разочарование в обществото.

Министър на ПП се изповяда: „Извинявайте за провалената промяна“

Във Фейсбук бившият министър от ПП Николай Събев помоли неговите последователи да приемат неговите извинения. Той допълва, че не се е справил с обединяващата ги идея да направят България по-добро място и да променят политическата система.

Министър на ПП се изповяда: „Извинявайте за провалената промяна“ - Снимка 2

Не за първи път бившият ПП-министър изразява голямо разочарование от бившите си вече политически колеги – веднага след изборите и загубата им, той поиска оставките на ключовите фигури Асен Василев и Даниел Лорер, които заемат най-висшите ръководни постове в партията.

Друг народен представител от ДБ загатна, че има „политическо гадаене“. Кремена Кунева остави за по-късно трезвите оценки на ситуацията.

Бърза проверка в социалните мрежи показва, че огромна част от симпатизантите на ДБ-ПП подкрепят Събев и Кунева, а мнозина се чувстват предадени. Разбира се не липсват и одобрителни мнения на взетото от ръководството решение за участие в изпълнителната власт на ротационен принцип.

Политически анализатори очакват и подобни брожения в ГЕРБ, тъй като редовите членове са шокирани от новината за неофициална коалиция с ПП-ДБ. За момента мируват, но съвсем скоро на недоволството може да бъде дадена гласност. Възможно е капката, която ще прелее чашата да е обявената от Настимир Ананиев ПП информация, че ГЕРБ ще получат само едно място в правителството – това на Мария Габриел.

Източник: narod.bg