Новият лидер на БСП Михаил Миков бил осиновен от леля си и станал столичанин

Червеният лидер Михаил Миков е осиновен от леля си Йорданка заради софийско жителство – разкривя „Уикенд”, като се позовава на негови съученици от Видин. Те допълват, че подобна практика била масова преди години в крайдунавския регион. Най-често това се правело, за да не може държавата да грабне имотите на бездетните семейства, останали без наследници – коментира изданието. С подобна изключително практична насоченост е и случаят с Михаил Миков. Биологичната му майка и осиновителката му са кръвни сестри. Едната му дава живот, а другата имоти – и което е по-важно при Миков, лелеяното в миналото софийско жителство – важна цел в онези години за всеки амбициозен провинциалист.

[caption id="attachment_417818" align="alignleft" width="300"]Михаил Миков Михаил Миков не искал да се връща в родния си град[/caption]

Лелята Йорданка и нейният съпруг – стоматолог освен това били бездетни и с осиновяването всички имоти на фамилията гарантирано щели да преминат в ръцете на единствения им наследник – днешния предводител на социалистите у нас. Майката на Михаил Миков се казва Венета и цял живот е била гимназиална учителка в Кула. Тя е завършила Софийския университет и се върнала да работи в родния си град. Нейната сестра Йорданка Цокова явно е била доста по-амбициозна. Тя е юристка и е направила кариера в тогавашната Върховна прокуратура. Когато завършил право в София, имало голяма вероятност да разпределят Михаил Миков в родния му град Кула. В този момент го осиновява леля му и той става софийски гражданин – отбелязва изданието.