Снегът отново се отлага

Метеоролозите очакват януари да постави нови температурни рекорди през следващите няколко дни.

От Българската академия на науките прогнозират, че в оставащите дни до края на месеца вместо дългоочакваните снеговалежи ще паднат нови дъждове. В някои части на страната, температурите ще достигнат 15 градуса. Времето ще се задържи топло и на височина 1 200 метра, където максималните дневни температури ще достигнат стойности до 10 градуса, а на 2 000 метра – около 6 градуса. Вятърът по високите части ще се задържи умерен като ще се ориентира предимно от запад.

[caption id="attachment_263383" align="alignleft" width="300"]Снегът отново се отлага Снегът отново се отлага[/caption]

Към края на днешния ден ще се засили чувствително. Не е изключено привечер да завали дъжд над някои райони от Западна България. В предиобедните часове на първия ден от новата работна седмица на някои места в страната все още ще продължи да превалява дъжд. Над много райони обаче облачността ще започне да намалява от запад и временно ще се разкъса, пише pik.bg. На този етап метеорологичните прогнози за очаквани снеговалежи и сериозно понижение на температурите претърпяха пълен крах.

За радост на едни и не чак толкоз за други, времето през януари прилича повече на пролет, отколкото на зима. Любителите на зимните спортове остават в очакване на дълбок сняг, но дали ще имат това щастие или ще трябва да се задоволят с изкуствената снежна покривка на пистите, само времето ще покаже.