Селото на президента далеч не е сред най-уредените

Майката на президента Румен Радев е сериозно притеснена за живота и сигурността си.

Причината за това е, че от известно време насам в родното село на държавния глава вършеят непрестанно крадци. За това потвърди и кметът на Славяново – Митко Трюфенев.

Както сами се досещате под прицела на крадците са основно възрастни хора, които живеят сами, а майката на Румен Радев попада точно в тази графа. След като съпругът й Георги се спомина преди две години, 82-годишната Станка Радева живее сама във фамилната къща в Славяново.

Запознати разкриват, че възрастната жена се притеснявала, че и тя ще стане жертва на набезите на крадците и заради това постоянно седяла под ключ. Всеки ден в кметството ходели поне по няколко човека, за да се оплачат, че са поредните, които са били обрани. Кметът, заедно с органите на реда правят всичко по силите си, за да заловят злосторниците, но до момента няма резултат.

Преобладаващата част от жителите на селото са скромни пенсионери и нямат възможност да сложат СОТ, тъй като трябва да плащат месечен абонамент. Майката на Румен Радев също не ползва такава услуга, а се предпазва по стандартния метод, държейки всички врати заключени.

Животът в родното село на Румен Радев също не е от най-уредените. Ежедневно обитателите му са изправени пред какви ли не проблеми. Сред най-сериозните е безводието, което предизвиква негодуванието на хората.

Източник: retro.bg