Голямата актриса от Народния театър Мария Стефанова празнува 83-тия си рожден ден на 9 октомври. 

Изиграла десетки роли на сцената и в киното, тя и до днес запазва достойнство и класа. Една от последните народни артистки – благородническо звание, което бе давано на най-добрите по времето на социализма.

Тя още страда по загубата на най-голямата си любов и близък човек Христо Стефанов. 
Все още помни галантния начин, по който й подал ръка и се представил: „Стефанов“. Актрисата вярва, че съдбата на всеки е предопределена. Десет години по-късно получава покана за Народния театър и двамата с Христо Стефанов, вече семейство, тръгват за София.

Съпругът й почина преди няколко години от рак на белите дробове. След смъртта на големия художник тя се затвори за дълго време, но точно театърът и сцената я измъкват от депресията.

Мария Стефанова се завърна с роля преди 4 години и получи награда „Аскеер“ за спектакъла „Три високи жени“. Като млада актрисата е живеела дори в театъра, тъй като нямала квартира. В преградената кутийка на тавана тя не можела по цяла нощ да мине заради множеството мишки наоколо.  

Към днешна дата Мария Стефанова се радва на дъщеря си Елена, която живее в Швейцария и гради кариера на дизайнер в голяма часовникарска фирма.
Източник: Галерия

Мария Стефанова с потресаващи разкрития – спах с мишки на тавана в…