Журналистката твърди, че Петко Сертов е изчезнал поради две причини

Маргарита Михнева хвърли нова бомба в общественото пространство със стряскащите факти, които разкри за мистериозното изчезване на Петко Сертов.

Според журналистката причините за мистериозното изчезване на Петко Сертов са две – едната е свързана с работата му, а другата е лична. По този повод Маргарита Михнева зададе няколко жълти въпроса на шефа на Петко Сертов – Ангел Божилов.

[caption id="attachment_432407" align="alignright" width="300"]Журналистката твърди, че Петко Сертов е изчезнал поради две причини Журналистката твърди, че Петко Сертов е изчезнал поради две причини[/caption]

Тя попита Божилов дали са верни твърденията, че кума на родителите му, които са професори по история в СУ „Св. Климент Охридски”, а Людмила Живкова, която дори им подарила апартамент в столичния квартал „Лозенец”. Михнева твърди, че жилището е било продадено наскоро. Журналистката допълни въпроса си с думите дали е вярно твърдението, че бащата на шефа на Петко Сертов (Ангел Божилов) – Иван Божилов е сътрудник на Първо главно управление на МВР.

Маргарита Михнева попита Ангел Божилов колко ченгета освен Петко Сертов работят в службата му. Журналистката твърди, че е разкрила, че Божилов е направил офшорна компания в Америка, щата Колумбия като е назначил за управител на тази компания наркозависимия клошар Венелин, който през живота си не е стъпвал в Щатите. Тя припомни, че този човек е изчезнал преди време също като Петко Сертов.

Маргарита Михнева насочи вниманието на институциите и към факта, че в НАИ се вижда, че Петко Сертов не е получавал заплата и не е бил осигуряван през последното тримесечие, а в същото време Божилов твърди, че му е плащал заплата. Журналистката попита Божилов и дали фирмата „Сава” е регистрирала офшорната му фирма в Щатите, на която самият той е скритият собственик. Въпросите й към шефа на Петко Сертов не спряха дотук. Тя продължи питането си с въпроса дали съветникът на държавния глава Милен Чакъров е работил във фирмата му, както и дали е вярно, че Яне Янев е получавал морална и финансова подкрепа от него за изборите през 2009 година.

В заключение Маргарита Михнева посочи, че потвърждава цялата информация, която е казала по време на интервютата си, пише pik.bg.