Ани Цолова и Генка Шикерова се „борят” за приза „Свети Влас”

Люта битка се заформи между топ водещите на сутрешните блокове на bTV и Нова тв Генка Шикерова и Ани Цолова.

Двете медии, които непрестанно се конкурират за зрителския интерес в ранните сутрешни часове ще се изправят една срещу друга за приза на наградите за журналистика „Свети Влас”. Имената на Генка Шикерова и Ани Цолова са в списъка на номинираните за водещи на публицистично предаване. Коя от двете обаче ще успее да грабне приза, ще стане ясно чак през следващия месец. Тогава ще се проведе и церемонията по връчването на наградите.

[caption id="attachment_408820" align="alignright" width="300"]Ани Цолова и Генка Шикерова се „борят” за приза „Свети Влас” Ани Цолова и Генка Шикерова се „борят” за приза „Свети Влас”[/caption]

Освен двете топ водещи на сутрешния блок на конкурентните медии, в дългия списък фигурират имената и на Сибила и Асен Григорови и Добрина Чешмеджиева от БНТ, Антон Хекимян и Светослав Иванов от bTV, Васил Иванов и Сашо Диков от Нова тв, както и Емил Кошлуков и Елена Йончева от TV7. Всички гореспоменати журналисти са избрани от журито на т.нар. „Кръг 11”. В този кръг участват едни от най-известните имена на българския обществен живот, най-открояващите се, от които са тези на доц. Георги Лозанов, проф. Ивайло Знеполски, Петко Бочаров и Любен Дилов-син.

Междувременно медийната общност бе разтърсена от жестоката вест за кончината на изпълнителния директор на БМС (Българския медиен съюз) – Гриша Камбуров. Той напусна този свят едва навършил 31 години след кратко, но изключително тежко боледуване. Тъжната вест бе съобщена от ОFFnews.bg, които се позовават на официална информация на организацията. Името на Гриша Камбуров е добре познато в медийните среди. Преди да заеме поста изпълнителен директор на БМС (Българския медиен съюз), той бе на същата позиция в АБРО (Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори) в продължение на пет години.

Гриша Камбуров е участвал и в Етичната комисия в Националния съвет за саморегулация, където е бил председател. Всички са категорични, че Гриша Камбуров бе моторът на Българския медиен съюз и има огромен принос за приемането на Етичния кодекс на съюза.