Тя е категорична, че като министър на икономиката си е свършила работата

Тази сутрин ефира на bTV бе разтърсен от грандиозен скандал с участието на лидера на левицата Корнелия Нинова.

Според нея единственото решение на създалата се газова криза е незабавни преговори с „Газпром“, за да бъдат възстановени доставките и последващо подписване на нов дългосрочен договор.

Лют скандал с Корнелия Нинова взриви тазсутрешния ефир на bTV

Тя бе категорична, че страната ни не се нуждае от кризисен щаб, а от бързи действия за възстановяване на преговорите. Подчерта, че светлината и топлината в домовете на хората трябва да бъде гарантирана.

В този ред на мисли не пропусна да посочи, че тя като министър на икономиката си е свършила работата и допълни, че сме на първо място в Европа по икономически растеж.

Новата водеща Мария Ванкова обаче не се съгласи за всичко с Нинова и й подхвърли непрофесионално, че проблемът с газа е проблем на министерството на икономиката. Корнелия Нинова обаче побърза да се защити, посочвайки, че този проблем е на Министерството на енергетиката и тя като министър на икономиката си е свършила работата.

Водещата отново не се съгласи с нея и я попита защо правителството оставя „Булгаргаз“ във финансова криза.

Нинова обаче помоли да не бъде воден разговор за енергетиката, тъй като не е отишла дам, за да разговарят за работата на енергийния министър. И даде съвет да поканят хората, които могат да говорят за това.

Източник: blitz.bg