Иво Инджев и Андрей Райчев се сдърпаха в сутрешния „Здравей, България” по Нова тв

Лют скандал и обиди разтърсиха ефира на Нова тв.

Скандалът в ефира на Нова тв се разрази между журналиста Иво Инджев и социолога Андрей Райчев. В ябълката на раздора се превърна темата Русия. Двамата дори си позволиха да се обиждат на „луд” в ефира.

Андрей Райчев се възмути на журналиста Иво Инджев, че определи Русия като фашистка страна номер едно в Европа, тъй като приема закони, които налагат сериозни ограничения на човешките права.

[caption id="attachment_436835" align="alignright" width="300"]Иво Инджев и Андрей Райчев се сдърпаха в сутрешния „Здравей, България” по Нова тв Иво Инджев и Андрей Райчев се сдърпаха в сутрешния „Здравей, България” по Нова тв[/caption]

Социологът заяви, че Иво Инджев говори „малоумно” и го попита за какъв фашизъм става дума. Иво Инджев и Андрей Райчев бяха поканени в сутрешния блок на Нова тв „Здравей, България”, за да коментират темата дали страната ни се намира пред война.

Темата за военните действия в Украйна постави двамата гости на сутрешния блок на медията в противоположни позиции. Иво Инджев се застъпи за тезата, че в случая агресията идва от Русия, след като анексира Крим към Руската федерация. Социологът Андрей Райчев пък бе категоричен, че България е пред война, макар все още да се намираме във фаза на студени действия. За него обаче успокояващ е фактът, че големите сили все още обсъждат парите.

Той е на мнение, че в случая основната тема трябва да бъде кой ще помогне на Украйна, след като нещата се поуспокоят. Освен това Андрей Райчев подчерта, че за Запада ще бъде изключително трудно да работи на два фронта – единият Ислямска държава, а другият – Русия. Безспорен е фактът, че в този случай Европа се раздели на две части, но пък всичко това е добре за Щатите, тъй като случващото се е много далече от тях.

Журналистът Иво Инджев пък бе на мнение, че Русия проявява изключително голяма агресия, която е в основата на всички действия. Той подчерта, че случващото се там е повече от тревожно. В спора между двамата прехвърчаха и обидни думи като „луд” и „малоумен”, пише Блиц.