Все по-трудно разпознава близките си

Новините за грандамата на БНТ от близкото минало – Анахид Тачева, не са никак добри.

Оказва се, че към днешна дата деменцията й е започнала да прогресира, а това не е добре.

Лоши новини за Анахид Тачева

Предполага се, че причина за отключването на заболяването са станали трагичните събития с рожбите й. Припомняме, че синът й Димитър Цонев издъхна внезапно преси почти шест години, а през 2017 г. щерка й Теодора опита да сложи край на живота си.

Тъй като Анахид Тачева е изгубила напълно способността ди са се ориентира във времето или пространството, се е наложило да бъде поставена под 24-часов контрол. Той се извършва от медицински персонал, който дъщеря й е наела.

Както вече сме писали, Анахид Тачева живее при дъщеря си от брака й с покойния бизнесмен Васил Тачев.

Паметта й била пълна с бели петна и тя е в абсолютно безпомощно състояние.

Все по-трудно ставало на легендарната говорителка да разпознава дори хорана от най-близкото й обкръжение. Губят й се и знаковите моменти от миналото й. В това няма нищо изненадващо, тъй като неврологичното заболяване руши напълно умствените способности на засегнатите.

Въпреки, че за нея се грижи изключително квалифициран и скъпо платен екип, състоянието й е необратимо. Медикаментите, които Анахид Тачева приема предотвратяват само появата на по-сериозни кризи.

Поради тази причина близките й вече са подготвени за най-лошите последствия от заболяването – тоталната загуба на разсъдък.

Предполага се, че деменцията й се е отключила покрай трагичните събития с рожбите й. Припомняме, че синът й Димитър Цонев издъхна внезапно преси почти шест години, а през 2017 г. щерка й Теодора опита да сложи край на живота си.

Източник: retro.bg