Отрочето на фамилия Дишеви - Момчил е назначен в юридическият екип на Palfinger - България заради позициите на майка му в съдебната система.

Няколко правни светила са напуснали дружеството заради отказ да работят с нафукания келеш, издадоха негови колеги. Те се свързаха неотдавна с екипа на нашата медия за да изразят възмущението си как варненеца Момчил Дишев е спуснат с парашут в уважаваната германска фирма по линия на връзките на баща му с хора от ключови немски фондации, наливащи милиони евро годишно в проекта “Демократична България”, където таткото адв. Генадий Дишев е ключова фигура. Фактът, че мама Атанаска седи до дясното коляно на Лозан Панов във ВСС и е способна за нула време да разреши и най-заплетения корпоративно-правен казус също наклонило везните Момчил да се обзаведе с лъскав кабинет в столичната централа на дружеството.

Което само по себе си не би било укоримо предвид, че всяка частна фирма е свободна да избира екипа си. Проблемите дошли, когато още с постъпването си младокът се преквалифицирал на нещо като политкомисар и започнал ежедневна партийна пропаганда в полза на ДБ сред изцяло аполитичните служители. Забележката, че демонстрации на пристрастия от подобен род е проява на ниска служебна култура оставали без реакция, а босовете не смеели да гъкнат предвид чий син е Дишев. Високото му положение в йерархията му позволявало достъп до списъчния състав на над 1500-те служители и информация за техните семейства.

Ако вярваме на източниците си, младши адвокатът на бърза ръка спретнал екселска таблица с предизборни списъци и чевръсто тръгнал по агитация из производствените комплекси в страната. Събирал работниците в халета и цехове, където държал пламенни речи в подкрепа на кандидата за президент Лозан Панов, а накрая тръгвал измежду отрудените хора с таблет в ръка за да ги учи как да дадат гласа си за Демократична България. Като даваме право на отговор на засегнатите страни, искаме да попитаме вярно ли е, че адв. Момчил Дишев е обещавал на колегите си извънредни премии ако пуснат бюлетина за Христо Иванов и Лозан Панов на двойните парламентарно-президентски избори през ноември 2021 г.? Защото ако се окаже, че в информацията има доза истина, той като юрист следва да е наясно, че деянието се квалифицира като купуване на гласове, за което са предвидени сериозни присъди по закон.