Лияна Панделиева прогнозира, че вицовете за Петко Сертов тепърва ще се множат

Журналистката Лияна Панделиева твърди, че МВР са се разприказвали като селски клюкари по случая с Петко Сертов.

Тя прогнозира, че вицовете и шегите по повод мистериозното изчезване и още по-мистериозното появяване на Петко Сертов тепърва ще се множат. Лияна Панделиена посочва, че когато чула, че половинката на ексшефа на родното ФБР го върнала в България прихнала в неистов смях и предполага, че повечето българи са реагирали именно по този начин.

[caption id="attachment_434050" align="alignright" width="300"]Лияна Панделиева прогнозира, че вицовете за Петко Сертов тепърва ще се множат Лияна Панделиева прогнозира, че вицовете за Петко Сертов тепърва ще се множат[/caption]

В сутрешния блок на ТВ7 Лияна Панделиева припомни, че целият този случай се върти около съпругата на Петко Сертов – Емилия – тя подала сигнала, тя си го прибра. Тя е категорична, че какъвто и цирк да се крие зад цялата тази случка, той не засяга по никакъв начин широката общественост и всичко това е можело да ни бъде спестено. Журналистката посочва, че след всичко случило се излиза, че МВР е един голям „клюкарник”, ако е вярно, че Емилия Сертова помолила да не се разгласява.

Очевидно обаче молбата й не е била спазена и МВР се разприказваха като селски клюкари, посочва Лияна Панделиева. Тя си задава въпроса какво щеше да се случи, ако изчезването на Петко Сертов беше сериозно и засягаше по някакъв начин националната ни сигурност.

В същото време Михаил Константинов определи издирването на Петко Сертов като абсолютна смешка. Той заяви, че е сигурен, че към момента поне десетина мъже са избягали от половинките си и с ироничен тон посъветва МВР да се заеме с издирването им.

Позицията на професора, изразена в ефира на БНТ бе подкрепена и от другия гост в студиото Румен Леонидов. При положение, че към момента Петко Сертов е редови гражданин, Леонидов недоумява за какво държавата е пръснала 500 хиляди лева за издирването му. Той недоволства, че на всичкото отгоре издирването не даде никакъв резултат, а в крайна сметка жена му отиде и си го прибра, пише Блиц.