Лияна Панделиева скочи гневно на българите, които плюят родното Черноморие, видя Разкрития.

Журналистката изля гнева си във Фейсбук, като не спести откровено груби думи към мрънкащите родни туристи, които се оплакват от цените по морето. 

"Писна ми, наистина ми писна българи, които са избрали да почиват на море в България, да плюят по своето непрестанно. Щом стъпиш на плажа, вече си олекнал с 40 лева, а в Гърцияяяяяя, аххх"

Ми ко пра'ите тук? Айде марш към Гърция!

А в Турция - ах, красота, ах евтиния, ах, ма къф ол инклузив!

Като сте за олинклузива, яжте в Турция и дебелейте за без пари.

В момента Поморие е пълно и препълнено. Сутрин отиваме рано на плажа, защото е свежо и приятно. Около седем и нещо се настаняваме. Сядаме на плетени шезлонги с шалтета и масичка. Баткото, който взима 30 лв. за два шезлонга, две шалтета, масичката и чадъра, е на плажа още в 7 сутринта, но започва да събира парите в 11 ч. Всеки, който е бил на плажа между 8 и 11, няма да плати и стотинка. Някои хора правят именно това.

Ресторантчето на плажа е малко, скромно, готвят великолепно, обяд за двама с прясна риба, една бира и една кола е 38 лв. Някой иска да каже, че в Гърция ще ама мнооооого по-евтино от 19 евро за двама? Хайде и ние да сме яли в Гърция!

Много са прекрасните места по света, където предлагат фантастични условия, много са моретата, които са по-топли, водата по-бисерна и палмите по-автентични.

Но нашето море е тук, не се иска чакане по граници, нито полети с десетки часове.

Чуждоземските уклони и вътрешната потребност да сравняваме своето само в негативна посока е не само изтощително, то е показателно за евтина предателска същност - само нещо да изглежда "евтино" другаде и веднага своето става лошо.

Щастлива ваканция на всички приятели, които на първо място се чувстват добре в кожата си, отишли са там, където се чувстват у дома и са доволни от малките неща, които правят ваканцията ведра, а не пълна с мрънкане и противопоставяне", завършва публикацията си Панделиева.