Съпругата на бившия премиер Кирил Петков – Линда Петкова взриви с думите си, че не възнамерява да гласува за съпруга си на предстоящите парламентарни избори.

Тя дори не възнамерява да се разходи до изборната секция, а причината за това е, че съгласно закона е лишена от право на глас в страната ни.
Истината е, че канадката все още не е получила българско гражданство, което автоматично я лишава от възможността да упражни правото си на вот.

Сладкарката не крие, че няма каквато и да било мотивация да придобие българско гражданство, при все, че вече 15 години живее в България с децата и съпруга си. Споделя, че процедурата е изключително тромава и сложна и няма намерение да си къса нервите излишно.

Едва след като Кирил Петков влязъл в политиката, тя се задействала и минала изпит по български, който е едно от задължителните условия за получаване на българско гражданство от чужденец. Вероятно не е предполагала, че нещата ще се развият толкова бързо, че да предприеме по-рано тези мерки и да може да подкрепи съпруга си на предстоящия вот.

При все, че оттогава са минали месеци, Линда Петкова все още е в графата „чакащи“. Това обаче не я спира да участва активно в предизборната му кампания, макар да агитира от социалните мрежи, тъй като все още е в Канада.
Източник: retro.bg
 

Линда Петкова скандално: Няма да гласувам за Кирил!