Лили Иванова беляза още един рекорд

Лили Иванова за пореден път доказа, че няма равна. Примата на българската естрада сложи в малкия си джоб не само колегите си от бранша, но и тези от набиращия все по-голяма популярност през последните години попфолк.

Изпълнителката на "Детелини" беляза невиждан рекорд с албума си "Поетът", който 4-та година по ред става платинен. Досега са продадени 15 000 бройки от него, като в това число не се включва копията, закупени през интернет.

Това стана ясно по време на концерта на обичаната изпълнителка миналия петък по повод рождения й ден.

[caption id="attachment_444725" align="alignright" width="300"]Лили Иванова Лили Иванова удари нов рекорд[/caption]

Непредсказуемата Лили Иванова изненада всички с новаторска идея - дискът излезе във винилова плоча. Винилът, от който е направен, е изключително скъп материал. Произведен е в европейска фабрика и идеята за това е на самата изпълнителка.

Уникалните винилови плочи ще бъдат продавани на всички предстоящи концерти на звездата. Както вече стана ясно тя стартира следващия месец с концерт в Свиленград. Само три дни по-късно неуморната Лили Иванова ще пред сънародниците ни в Лондон.

Маратонът на звездата продължава и след завръщането и у нас. Както вече стана ясно, тя ще продължи турнето си от миналото лято.

Феновете й в Русе с нетърпение очакват изявата й. Тя ще пее на откриването на новата спортна зала в крайдунавския град на 23 юли. По-рано тя ще зарадва феновете си в Габрово и Ямбол.

Рекордът на Лили Иванова определено е прецедент в музикалната история на страната ни. Колегите на примата успяват да продадат с много мъки едва 600-700 копия на дисковете си. Дори най-актуалните изпълните в попфолка като Азис и Преслава трудно успяват да продадат 2 000 бройки, пише Всеки ден.

Но за разлика от всички тях Лили Иванова успя да бележи истински рекорд.

И въпреки преклонната си възраст тя кипи от енергия и непрекъснато ни изненадва с хъса си за работа.