Лили Иванова рекордьорка по висок хонорар

Миналата неделя Лили Иванова отлетя за Канада. След като упражни правото си на глас миналата седмица, естрадната прима стегна куфарите за турнето си отвън Океана. Там тя има два концерта. Единият е в Торонто, а другият в Монреал.

Миналата вечер примата изнесе първия си концерт, а вторият беше тази вечер. За двете си участия там тя ще получи хонорар от 20 000 долара. Сценичните й изяви са с продължителност по два часа всяка. Това означава, че за минута пеене тя ще получи цели 166 долара, което е приблизително 300 български лева.

С тарифата от 300 лева за минута пеене на плейбек, тя счупи всички рекорди сред БГ изпълнителките и за пореден път доказа, че е най-скъпоплатената изпълнителка у нас.

Примата на българската естрада замина за Америка с цели десет човека антураж. Тя учуди тонрежисьорите на двете музикални събития с изискването си да бъдат използвани аналогови пултове, а не дигитални. Домакините на турнете недоумяват на какво се дължи тази приумица на изпълнителката и защо е решила, че песните й на плейбека могат да бъдат пуснат с помощта на аналогов пулт.

[caption id="attachment_461428" align="alignright" width="300"]Лили Иванова Лили Иванова пее за 300 лева на минута[/caption]

Още едно от исканията на звездата не било уважено. Изпълнителката пожелала на екипа й да се предостави възможността да направи дълги репетиции.

Тя получила категоричен отказ от домакините, тъй като наемът на залите е прекалено скъп и само за час трябва да се платят хиляди долари. Според домакините това е напълно излишно и би оскъпило двойно изявата на примата.

След приключването на концерта в Торонто, Лили Иванова успяла да изненада домакините с още  една свое искане. Тя заявила, че не желае да ползва предназначения специално за нея превоз до Монреал, а иска да пътува в автобуса заедно с екипа си, пише Ретро.бг.