А после искаме да имаме силен туристически сезон…

Летовници споделиха в ефира на Нова тв, че са изтръпнали от видяното във Варна.

Туристите разкриха, че са се натъкнали на купчина болнични отпадъци, при това забележете – в морската вода на Офицерския плаж във Варна.

Те споделят, че вчера сутринта привидно всичко било нормално. В момента, в който влезли в морската вода обаче им направило впечатление, че водораслите са по-странни. Когато ги разпънали всъщност се оказало, че далеч не са водорасли, а нещо подобно на марли и бинтове.

Анета Тодорова не крие, че изтръпнали от погнуса след тази случка. Разкрива, че са събрали близо 15 чувала с такива отпадъци и ги извозили. Тя обаче не крие горчивината си от това, че за съжаление в морето има още много такива.

Калин Велчев споделя, че освен от всичко останало е изключително разочарован и от факта, че сигнализирали за находката и на спасителите, както и на 112, но за съжаление никой не се трогнал и не реагирали по никакъв начин.

Концесионерът на съседен плаж – Дирон Ръсовски пък отбелязва, че за съжаление подобни гледки далеч не са рядкост. Той дори подчертава, че излизат и много по-големи отпадъци от морето като гардероби и пейки.

В същото време пък стана ясно, че в съседна Гърция раздават безплатно пепелници за еднократна употреба на всеки летовник, за да опазят плажовете си чисти.

Източник: blitz.bg