Лена Бориславова, която се изявяваше като министър председател в сянка преди се оказа, че е била отстранена от политиката и то не заради онова видео, което разбуни държавата, а заради ДАНС заедно с ГДБОП и то за сериозното престъпление  държавна измяна. Госпожицата е обвинена, че е изнасяла секретна информация.

В два доклада на службите, написани от румънските и турските се изнасят факти, от които става ясно, че шефката на кабинета е предавала данни към Атанас Чобанов от сайта „Бърд” за „Турски поток”. Бориславова си позволявала даже да си води бележки върху някои от документите като с надявала да помогне на журналиста в намеренията му да нанесе удар срещу президента и лидера на опозицията Борисов.

Намеренията били двамата да бъдат окаляни пред обществото като агенти на Русия.

Уличаващите документи били представени на прокуратурата и сега се очаква реакция от страна на обвинението. Пак в прокуратурата се намира и още един доклад на ДАНС, в който става въпрос за газовите посредници и офшорките на „ПП” и по него има досъдебно производство.

Точно за тези скандални разкрития на службите, относно „Турски поток”, а не заради пикантното водео на Киро с Лена, госпожицата била принудена да не влезе в депутатските кандидати на партията.

А напускането й на политиката било разиграно  като мелодрама, че се оттегля защото се смята за жертва на посегателство в лични й живот.

Тепърва се очаква как ще завърши разследването, но според мнение на службите ситуацията е повече от сериозна.