Легендарният тв водещ на предаването „Минута е много“ Петър Вучков е от хората, които нямат нужда от представяне, защото него го знаят малки, големи и още по-големи.

Към днешна дата се наслаждава на пенсионерския си живот, но му липсват контактите с хората. Това, което си пожелава на рождения си ден е здраве – единственото, от което твърди, че се нуждае към момента. 

Петър Вучков е единственият тв водещ на предаване у нас, който може да се похвали с това, че публиката му е била истинска, а не платена. 

Отбелязал рождения си ден на 2 септември по стара българска традиция – с торта, бонбони и разбира се ракия. За никого не е тайна, че земята ни е райско местенце и Петър Вучков го потвърждава. Като професионален екскурзовод цели пет сезона той припомня, че сме на второ място по минерални извори, които са лек за всяка болка.

Обича родината си, но не забравя да подчертае дебело, че от нас зависи каква ще е България – нещо, което мнозина забравяме. 
Подаръците не го ласкаят. Има хобита, които му доставят удоволствие, но категорично отказва да ги разкрие, защото веднъж го направил и си изпатил.

Определя съжителството с трите си съпруги като едни от най-хубавите моменти в живота си. Нещото, което ненавижда е насилието в семействата. За него побоят, нагрубяването и всички такива похвати, са „абсолютна идиотщина“.

Определя старостта като ужасна неприятност, защото заради нея, човек се „сдобива“ с различни здравословни проблеми. Вярва в любовта, но бърза да уточни, че тя има няколко измерения. 

Вярва в съдбата и смята, че на всеки един от нас е писано как и с кого ще живее. 
Вече не мечтае за нищо специално, но допълва, че обикновено нещата, за които е мечтал, са били осъществими. Не прави дългосрочни планове. Най-дългото плануване, което прави, е прегледът на колата му. 

Това, което го интересува живо не е политиката, а всички постижения в областта на науката. Радва се на успехите на човечеството. Много би се зарадвал, ако един ден българин вземе участие в полет към Марс или към Луната.
Източник: Уикенд  

Легендата Петър Вучков чукна 84 години и мечтае за…