Пъкленият им план бил провален

Както вече ви информирахме по-рано, шефът на новините и публицистиката в Би Ти Ви – Венелин Петков, бе изритан позорно от медията. Напоследък медията придоби слава като Божков ТВ. Венелин Петков изхвърчал заради мръсната война, която подхванал заедно с колежката си Гена Трайкова срещу звездата на медията Виктория Петрова. [caption id="attachment_652683" align="aligncenter" width="300"]Венелин Петков Пъкленият им план бил провален[/caption] Това се случило зад гърба на новия собственик на телевизията Петер Келнер и новия изпълнителен директор Мартин Швехлак. Двамата видни протестъри, които се превърнаха в медийни слуги на забегналия хазартен бос с 19 обвинения Васил Божков, си наумили да сменят до Коледа водещата на централната си новинарска емисия Виктория Петрова с вече напусналата Нова телевизия Марина Цекова. За целта те разпространили слуха, че Виктория е бременна.

Петков и Трайкова разпространили фалшив слух за Виктория Петрова

Той обаче не отговаря на истината. След дълго чудене как да замаскират вътрешноведомственото си интригантство и как да се оправдаят пред новите си чорбаджии от Чехия, Петков и Трайкова набедили красавицата Виктория Петрова, че именно тя е изнесла информацията за масовото заразяване с коронавирус в БТВ, което Венелин Петков криеше от колегите си. Припомняме, че новината избухна в началото на ноември. По време на острата коронакриза в БТВ най-тежките новинарски емисии в течение на цял месец изнесе именно Виктория Петрова заедно с Юксел Кадриев. В същото това време другите боледуваха или се спасяваха по единично от заразата. Пак по същото време Гена Трайкова пък измислила версията, че интимният й приятел Иван Георгиев е заразен от коронавирус, за да го спаси от емисиите, макар това да не отговаряло на истината. За сметка на това конфликтът между Петрова и Венелин Петков датира от години. Причината за него е, че устатата новинарка, която е и репортер, не си мълчи пред него. Тя не чете в ефир, каквото й пробутат началниците и винаги проверява достоверността на фактите, които публично изнася.

Двамата въвлекли в играта и Марина Цекова

Именно конфликтът "Петрова – Петков" е причината последният да се погрижи за смяната й, като уговори приближената на протестърския кръг Марина Цекова да се включи в интригата. В Нова обаче надушили, че Цекова се кани да отиде в конкурентната й БТВ. По тази причина я свалили от ефир и й поставили ултиматум да подаде едномесечно предизвестие за напускане, което тя и направила. И вече не е част от екипа на Нова. Но пък Венелин Петков вече успял да я снабди с договор в БТВ, според който тя ще застане до Юксел Кадриев на мястото на Виктория Петрова. Петков и Гена Трайкова били готови на всичко, за да разчистят личните си сметки със своите врагове в медията преди новите им началници да се ориентират какво се случва. За целта жертват дори най-рейтинговото лице на телевизията Виктория Петрова. Според социологическите изследвания тя е най-харесвана и с най-голямо доверие сред всички лица на медията. Втори е водещият на новинарските емисии Николай Дойнов от Нова, макар че по рейтинг новините на Нова са с 10% по-висок, отколкото по БТВ. Новите собственици на БТВ в лицето на Петер Келнер и Мартин Швехлак обаче бързо са разплели интригите на Венелин Петков и Гена Трайкова и Петков вече е уволнен. Сега се решава съдбата на Гена Трайкова, която е много приближена на проваления правосъден министър Христо Иванов и не излиза от офиса му, пише pik.bg.