Сега изчаква да разбере кой ще е новият му съперник

Българският боксьор Кубрат Пулев коментира победата си над Райдъл Букър в предаването „Здравей, България“ по „Нова телевизия“. „Беше много комично, защото Букър през цялото време ми говореше как Дионтей Уайлдър удрял по-силно от мен. Даже употреби една по-така неприлична дума. Аз започнах да му отвръщам. После започнах да го удрям и да го питам: „Така харесва ли ти“, „А така?“. Стана му трудно от темпото, което зададох. Респект към него, тъй като понесе много сериозни удари. Разплака се няколко пъти“, заяви Кубрат Пулев. [caption id="attachment_609656" align="aligncenter" width="300"]Кубрат Пулев Сега изчаква да разбере кой ще е новият му съперник[/caption] „Букър има опит и тренира с най-големите имена в света на бокса в тежка категория. Той е много конкурентен и постоянно в бойна готовност. Свикнал е на удари и има добра защита, която аз все пак пробих многократно. Въпреки всичко той устоя и това ме изненада“, призна спортистът. „Аз съм доста критичен към всички, дори и към себе си. Имаше удари, които пропуснах и това не ми хареса в играта ми. Трябваше повече да го търся и в корема, и в тялото. Да пробвам да пробия Букър и там. Получих няколко удари, които бяха безсмислени, но в един мач за световна титла могат да бъдат решаващи. Трябва да внимавам повече“, анализира Пулев. Според него това е бил изключително важен мач, защото самият противник е бил труден. Кубрат Пулев припомни, че опонентът му е бил №1 в тежката категория на националният отбор на САЩ преди да влезе в затвора. „Ако не бях спечелил този мач, нямаше да има мач за титлата. Губя си претендентското място за световната титла на ITF. За мен рискът беше огромен. Много по-трудно щеше да ми бъде да отида пак напред в ранглистата“, заяви Кубрат.

Кобрата е категоричен, че за него парите не са от значение и допълва, че дори не знае колко милиона ще прибере след последната си победа

„Между Джошуа и Руис за мен няма по-добър и по-лош вариант. И двамата боксьори са достойни. В бокса човек трябва да има физическа подготовка и да има много умения. Не е само един външен вид и реклама. Рингът е сериозно нещо и не зависи чак толкова колко дебел или висок е човек. Играят роля и тези неща, но доста минимално.“ „На мен би ми бил по-удобен Анди Руис. Той много заляга и се вре и така е труден за удари. От друга страна, когато съм играл обаче срещу боксьори като Джошуа, винаги са ми били удобни. Бил съм по-бърз. На седми декември ще стане ясно кой ще е съперникът ми. Много ми е интересно. Ще гледаме на живо битката между тях. След това отиваме в Пловдив за галата на брат ми Тервел на 14 декември“, заяви Кубрат Пулев. „Ще почина сега няколко седмици. Идват коледни празници. Януари ще започна подготовка и в края на април или май месец би трябвало да се осъществи мачът за световната титла“, допълни Кобрата. Пулев бе попитан и дали знае какво е правила Джени Суши по време на срещата: „Джени сигурно е гледала мача предполагам. Когато нещо е фалшиво и не е истинско, то е безпочвено. Истината възтържествува. Това нещо няма как да го повторя повече. Нея я нямаше в залата. Никой не я е спирал да дойде“ „За мен парите не са от значение, че да си дам живота за тях. Който не го е разбрал явно не се интересува от това, което се случва. За мача за световната титла ще взема милиони, даже не знам точно колко са. Но това е маловажно. За мен е по-важно да направя нещо, което не е постигано и би било голяма гордост и страхотна реклама за страната ни. Аз си давам живота за мечтата ми и за тази на баща ми. Това вече се превръща и в мечта за самата България“ заключи Кубрат Пулев, пише blitz.bg.