Кличко отложи мача си с Кубрат Пулев заради травма

Колосалният двубой между Кубрат Пулев и Владимир Кличко ще се състои през ноември.

Съгласно последната информация, мачът между Кубрат Пулев и Владимир Кличко е насрочен за 15 ноември. Мачът ще се проведе в Хамбург. Информацията бе потвърдена и от международната информационна агенция „Ройтерс”. Новината дойде от щаба на световния шампион по бокс за професионалисти - Владимир Кличко.

[caption id="attachment_420724" align="alignright" width="300"]Кличко отложи мача си с Кубрат Пулев заради травма Кличко отложи мача си с Кубрат Пулев заради травма[/caption]

Мачът между Кубрат Пулев и Владимир Кличко, който бе насрочен за 6 септември е отменен заради разкъсване на бицепса на лявата ръка на украинеца. Инцидентът е станал по време на тренировките на Кличко в Австрия. Владимир Кличко има 62 победи на професионалния ринг от общо 65-те си срещи. За разлика от него Кубрат Пулев не е бил побеждаван до момента. Кобрата има 20 успеха 11, от които са с нокаут. По-рано днес 33-годишният българин заяви, че стиска зъби и продължава напред. Поредното потвърждение на окончателната промяна на датата дойде и от залата, която ще домакинства сблъсъка Кубрат Пулев-Владимир Кличко - "О2 Арена". От там обявиха, че всички билети, които са били продадени за 6 септември ще бъдат валидни за новата дата – 15 ноември, но трябва да бъдат презаверени. Цените на билетите за двубоя между Кобрата и Кличко стартират от 55 евро, пише vsekiden.com.

По-рано днес Владимир Кличко призова да бъдат спрени спекулациите по отношение на причината за отлагането на мача му с Кубрат Пулев. Само ден, след като украинецът отмени датата за двубоя си с Кубрат Пулев, мнозина подложиха травмата му под съмнение. Някои от мениджърите бяха категорични, че това е поредният трик на Кличко, който има за цел да наруши подготовката на Кобрата. Първоначално бе обявено, че новата дата може да бъде определена за октомври, но по-късно се появи информация, че може да бъде изместена за ноември (както стана) или за декември. В крайна сметка новата дата трябва да бъде потвърдена от щаба на Владимир Кличко до 25 дни. Украинецът е изнервен от факта, че травмата му бе подложена на съмнения и не спира да се брани в медийното пространство, пише pik.bg.