Хората с влогове в КТБ ще могат да си изтеглят пари до няколко дена

КТБ пуска парите на вложителите си! От банката смятат да дадат достъп на хората, които имат пари там, до част от средствата им. Това обяви малко по-рано тази сутрин Румен Порожанов, служебният министър на финансите. Той разкри още, че до това решение се е стигнало след като е обсъдил проблема с КТБ с група финансови експерти от Брюксел.

[caption id="attachment_420904" align="alignright" width="300"]Вложителите в КТБ ще получат достъп до парите си Вложителите в КТБ ще получат достъп до парите си[/caption]

Те са били категорични, че хората трябва да имат достъп до парите си, иначе ситуацията ще стане още по-заплетена. Затова e взето решение вложителите в КТБ да могат да си изтеглят до 2000 лева от сметките си, разкри министърът пред камерите на бТВ. Порожанов изтъкна още, че около КТБ продължава да има твърде много неясноти и истинското състояние на финансовата институция се знае единствено от БНБ и квесторите, изпратени да й направят оценка.

Порожанов изтъкна още, че е разговарял с Иван Искров - шефа на БНБ, за да проучи ситуацията в банката в детайли. Единственият отговор, който получил обаче, бил, че законът е спазен. Министърът посочи още, че очаква до две седмици Оманският държавен фонд да внесе предложенията си за стабилизиране на КТБ, научиха от vsekiden.com.