КТБ побърка служителите си

Два са вариантите, измежду които КТБ може да избира за излизане от кризата, в която се намира.

Синдикатите, които бяха домакини на срещата на вложителите в КТБ и които сформират сдружение са на мнение, че най-добрият вариант за изход от кризата е да се потърсят частни инвестиции. Те са категорични, че държавата трябва да се включи в укрепването на КТБ само в краен случай. Стоян Александров, който е финансист и един от потърпевшите вложители в КТБ подчерта, че най-евтиният вариант е, ако държавата влезе и оздрави банката.

[caption id="attachment_419870" align="alignright" width="300"]КТБ побърка служителите си КТБ побърка служителите си[/caption]

Преди да учредят своето сдружение, вложители в КТБ коментираха, че трябва да бъде уточнено дали някой трябва да бъде съден и чисто юридически да бъдат предприети необходимите стъпки. За разлика от много други, финансистът Стоян Александров е на мнение, че БНБ спазва буквата на закона.

Друг е въпросът каква е била ситуацията в КТБ преди там да влезе специалния надзор. Вложителите в банката се заканиха, че по-късно днес отново ще излязат на протест пред БНБ. Те настояха КТБ да бъде отворена незабавно. На срещата на вложителите се очакваше да се появи и бившият министър на културата от кабинета на ГЕРБ – Вежди Рашидов, който е лично засегнат. Той така и не се появи на срещата, но пък за сметка на това в залата бе Цветана Манева.

Освен вложителите, служителите в КТБ също изплакаха. Те споделиха, че върху тях бива прилаган натиск от страна на квесторите на институцията. Присъстващите в КТБ външни лица искат достъп и разполагат с информация, свързана с дейността на банката. Този факт бе разкрит от Илко Чамол, който е председател на синдикалната организация към КТБ. Чамов изрази притеснение за това кой в крайна сметка ще понесе отговорността в случай на неправомерен достъп и изтичане на информация от КТБ. Освен това често пъти служители на КТБ намират компютрите си включени, а папките на бюрата им разместени, съобщава novanews.bg.