На 15 септември Хари навърши 38 години. Херцогът на Съсекс посрещна празника си в изключително депресивно състояние, а в късния следобед запознати издават, че той вдигнал невероятен скандал. Това се случило заради факта, че в понеделник ще се състои погребението на кралицата, а на Хари му е забранено да носи военната си униформа.

Съгласно с издадената заповед на починалия монарх, след като по-малкия внук напусна кралското семейство, принцът бе лишен от всичките си титли и военни звания. Внукът на Елизбает, който бе изпаднал в нервно състояние заради загубата на любимата си баба, поиска да се преразгледа нейното решение. Той изтъкна, че е посветил досегашния си живот във вярна служба на Нейно Височество и единственото му желание да се сбогува с нея, облечен с военната си униформа.

Според анонимни източници от Бъкингам кралят е направил безпрецедентна отстъпка и е позволил на херцога-бунтар да бъде на погребението с военната си униформа. Освен това той ще участва и в традиционното бдение край ковчега, на което ще присъстват всичките внуци на покойната кралица и ще дадат нощно дежурство около тленните й останки.

Крал Чарлз III с безпрецедентни отстъпки в името на Хари (Монархът му разреши да е с униформа на погребението на кралицата)