Алексей Навални неведнъж признава в интервюта: щом видях Юлия, веднага разбрах: това е бъдещата ми съпруга. Запознали се по време на почивка в Турция, но и двамата приели сериозно взаимните си симпатии. Следователно празничната романтика много скоро приключи с предложение и сватба.

След години брак Навални беше изненадан, че срещата му с бъдещата му съпруга все пак се състоя. Тогава съвпаднаха толкова много обстоятелства, че след това беше просто невъзможно да не вярваш в съдбата. На почивка в Турция и двамата решиха да отидат на една екскурзия и седнаха един до друг в автобуса. Това съвпадение  предопредели живота и на двамата. Те веднага започнаха да общуват и след завръщането си в Москва не забравиха един за друг.

Трябва да се каже, че Навални беше решен от самото начало на този роман. Година след като се срещнаха, те имаха великолепна сватба, а година по-късно в семейството се появи първото дете. Момичето се казваше Дария. През 2008 г. двойката стана родители за втори път, роди им се  син Захар.

Преди ареста на Навални семейството прекарваше много време заедно. Всички социални мрежи на съпрузите бяха пълни със съвместни снимки. Изненадващо е, че скандалният политик беше толкова нежен съпруг и отговорен баща. Самият Алексей често казваше, че има късмет в брака си. Той успя да се срещне със своя човек, така че за него времето със семейството му е истинска почивка.

Когато Алексей беше арестуван и процесът започна, съпругата му го подкрепяше през цялото време и идваше на всяко заседание. Навални, първо от следствения арест, а след това от колонията, пише трогателни писма до Юлия с изявления за любов.

"Може да е малко плашещо ... Но той не отстъпва и аз няма да се дам ... И му се възхищавам не защото ми е съпруг, а защото съм негов поддръжник и човекът, който знае по-добре от всеки друг какво му костват всички тези неща “, каза Юлия пред Thesymbol.ru.

В живота на политика не е имало други сериозни връзки, той е живял цял живот, обичайки една жена. Ето защо сега, когато служителите на FSIN съобщиха, че опозиционерът е починал в колония, очевидно това ще бъде най-голямата трагедия за съпругата му Юлия Навална.

Източник: wday.ru