Александър Ковачки работел като сервитьор

Александър Ковачки, който е братовчед на скандално известния бизнесмен Христо Ковачки, се самоуби в столичен хотел в края на миналата седмица. Тялото на 50-годишния мъж бе открито плувнало в кръв в една от стаите на хотела. Съдебните медици твърдят, че самоубиецът се е прострелял с пушка, наследена от баща му, който бил ловец – пише „България днес”. Александър Ковачки е трети братовчед на Христо Ковачки. Роден е в самоковското село Маджаре. През последните 15 години работел като сервитьор в хотел в комплекса „Боровец”.

[caption id="attachment_414104" align="alignleft" width="300"]Христо Ковачки Христо Ковачки не оказал никаква помощ на братовчед си Александър Ковачки[/caption]

Преди да сложи край на живота си, мъжът хванал автобус от Самоков към София. Обяснил на семейството си, че отива в столицата по работа. Там си наел хотел. От стаята Александър Ковачки позвънил на своите близки приятели за няколко последни думи за сбогом. Той им съобщил къде се намира и че има намерение да сложи край на жизнения си път. Познатите му, разстроени, веднага позвънили на телефон 112 и потърсили помощ оттам, но вече било твърде късно. Преди да се гръмне, мъжът оставил предсмъртно писмо. Близките на Александър Ковачки твърдят, че той взел фаталното решение, след като останал без работа. За разлика от братовчеда си Христо Ковачки, Александър бил много свестен човек – твърдят хора от Самоков.