Емили Йорданова, по-известна като Емили Тротинетката изправи България на нокти, разкривайки коварните си планове.

Тя е категорична, че ще остане Емили по документи и дори разкри, че възнамерява да съди страната ни. Въпреки, че е сменила пола си до момента няма официални документи, които да удостоверяват това. 

Емили изплака, че тази процедура в страната ни е изключително тромава и проблемна. Споделя, че е водила дело в Плевен, което естествено е претърпяло крах. След като го спечелила на първо четене, прокуратурата и общината решили да обжалват и съдът приел решението им.

Именно поради тази причина Емили Тротинетката разкрива, че е напът да осъди България в Страсбург и да спечели делото си, за да стане официално Емили и по документи и да може да води нормален живот и да започне нормална работа, разкрива тя пред Bulgaria ON AIR.

Мелиса Тихомир пък допълва, че страната ни е осъждана най-много пъти в Евросъюза по този въпрос, а това води до дискриминация правата на транссексуалните. Обикновено заради несъответствието в личните документи, не могат да започнат дори и най-обикновена работа. Работодателите отказват да ги назначат дори и в магазин за хранителни стоки.

В заключение допълват, че според Конституцията у нас понятието „пол“ следва да се разбира по биологичния му смисъл.
Източник: blitz.bg
 

Коварните планове на Емили Тротинетката взривиха България