Корнелия Нинова излезе при недоволните пенсионери!

Лидерът на БСП Корнелия Нинова излезе при недоволните пенсионери в центъра на столицата. И публично декларира, че партията й настоява за преизчисление и увеличение на пенсиите. Както и намаляване на депутатските заплати. Ето какво заяви преди минути: [caption id="attachment_573913" align="aligncenter" width="300"]Корнелия Нинова Корнелия Нинова излезе при пенсионерите[/caption]

"Продължаваме битката за протестиращите пенсионери, длъжни сме да им осигурим достойни старини... Днес продължаваме битката за вас. Всички разбират, че с такива пенсии днес не може да се живее, при увеличени цени на ток, парно, вода, хляб и лекарства.

Трябва да се осигурят средства от бюджета, така че да се вдигне минималната пенсия, да се постигне такова увеличение на пенсиите, което да гарантира на възрастните хора да живеят достойно. Защото цял живот сте дали за България. И днес ние, младите, вашите деца и внуци, сме длъжни да ви осигурим достойни старини. Заплатите на депутатите са част от големия въпрос за неравенствата и отворената ножица между политици и народ. Това е една от причините да сте вие тук, днес. Несправедливо е нашите заплати да се увеличават автоматично с ръста на средната заплата. За трети път внасяме предложение заплатите на депутатите да се намалят и да се изчисляват към минималната, а не към средната. Ако управляващите отново го отхвърлят, ви гарантирам, че като имаме мнозинство в парламента, това ще е първата работа, която ще свършим. Благодарим, че сте тук, защото така ни давате сила, знаем, че не сме сами и заедно, рано или късно, ще успеем. Не се предавайте. Предлагам протестът да излъчи представители, които да влязат в парламента, за да чуят как „БСП за България“ ще отстоява докрай преизчисляването на всички пенсии и Закона за възрастните хора", заяви пред пенсионерите Корнелия Нинова.