Надрусаният кандидат-депутат от „Възраждане“ – Чавдар Бахчеванов, когото пловдивските полицаи заловиха с дрога зад волана, е изхвърлен от листите на Копейкин. 

Едва ли обаче за него това е от голямо значение, предвид факта, че се състезаваше за русофилски настроената формация на неизбираемото 20-то място в Пловдив. 
След положителния тест, направен му по време на рутинна проверка в града, той се озова в ареста.

Бахчеванов избрал да премълчи пред органите на реда, че ще бъде законотворец. След като истината лъсна, клетникът бе освободен. Оттук нататък всичко било в ръцете на ЦИК, тъй като само те могат да заличат кандидат-депутата от списъците.
Запознати посочват, че подобно нещо рядко се прави по инициатива на ЦИК.

Лидерът на русофилската партия Костадин Костадинов, по-известен като Костя Копейкин е взел нещата в свои ръце и бързо се избавил от неудобния и палав кандидат-депутат.
Лидерът на „Възраждане“ настоял остро пред ЦИК пловдивчанинът да излети по най-бързия начин от листата, още повече, че той сам пожела кандидатите му да предоставят отрицателни тестове за наркотици.

Това стана, след като партията скочи в защита на надрусания избраник като един и той лично отиде и си направи тест в лаборатория, който бе отрицателен. След това разбира се партията си направи пиар на гърба на 46-годишния кандидат-депутат.

След като обаче кампанията бе определена като „клеветническа“, сагата стигнала до ушите на Копейкин и той предпочел да се освободи тихомълком от неудобния кандидат. След скандалите около ваксините, сега най-малко му се разправяло и с наркотици. Никак не му се влизало отново в обяснителен режим. 

Поради тази причина ЦИК заличили Бахчеванов, без обявление. Така листата на Копейкин в Пловдив остана с един мераклия за депутат по-малко.
Източник: Уикенд 

Копейкин изхвърли надрусания Бахчеванов от листите си

Копейкин изхвърли надрусания Бахчеванов от листите си - Снимка 2