Междувременно ФБР възнамерява да увеличи наградата за главата й


На този етап ФБР категорично отказва да повярва на слуха, че криптокралицата Ружа Игнатова е ликвидирана от мафията и хвърлена в Йонийско море.

Полицията в южната ни съседка е провела мащабна акция по нейното издирване и залавяне, съвместно с агенти от ФБР, Интерпол и Европол, информира изданието „Катимерини“.

То отбелязва, че през последния месец цивилни служители на Криминална полиция от отдел „Издирване“ на полицията в Гърция, са провели старателен обиск на повече от 200 яхти, закотвени в Йонийско море. Освен това са били обследвани близо 50 острова, сред които и такива, които са необитаеми.

Колко солено й излиза на Ружа Игнатова да я крият?

Цялата тази операция е била проведена заради информация, с която ФБР разполага, според която криптокралицата се укрива в района.
За съжаление обаче мащабната операция по издирването на Ружа Игнатова не се увенчала с успех.

Според информацията, с която разполагат тайните служби на САЩ, криптоизманица номер едно в света живее под чужда самоличност след множество пластични операции. Информацията им, че се намира на яхта в Гърция не е потвърдена, поне на този етап.

Припомняме, че Ружа Игатова изчезна безследно преди пет години, след като съумя да открадне над 4 милиарда долара от вложители в мнимата й виртуална валута OneCoin („Уанкойн“) чрез сложна измамна схема.
Тази пролет съдебен процес срещу нея тръгна и в Германия, където българката е съумяла да „ужили“ инвеститори с общо над 350 милиона евро.

Неотдавна властите в Германия помолиха за съдействие българската прокуратура заради съмнения, че Ружа Игнатова може да се укрива в България.
За да отхвърлят подозренията, че прикриват най-голямата финансова аферистка в света на криптовалутите, от МВР обявиха, че Ружа Игнатова се е отказала от българския си паспорт още преди 10 г. заедно с родителите си Веска и Пламен и е избрала да бъде гражданин на Германия.

Бащата на криптокралицата живее в мезонет в Бургас. През летния сезон той обитава луксозно имение в Созопол, разположено в местността Буджака. Както сами се досещат, то му е подарено от Ружа Игнатова в разцвета на пирамидата „Уанкойн“.

Преди около месец пък Щатите добавиха името й към списъка с десетте най-издирвани престъпници там. Тайните им служби твърдят, че са достигнали до сигурна информация, според която българката провежда срещи в Гърция от 30-метрова яхта с изцяло променена след пластични операции физиономия и с нови документи за самоличност.

Според неофициално твърдение от ФБР подозират мастити гръцки магистрати и полицаи, че са замесени в дългогодишното укриване на Ружа Игнатова, срещу огромни подкупи разбира се. Слуховете носят, че нашенката плаща по 1 милион евро месечно, за да е сигурна, че няма да бъде заловена от тамошната полиция.

Според твърденията на агент на ФБР в края на декември м.г., Игнатова е имала среща в Атина с неназован олигарх от Русия, който впоследствие бил прихванат в телефонен разговор с друг руснак да споделя впечатленията си от нея. Не е изключено обаче тази информация да е подвеждаща и да е била спусната контролирано от ФБР.

„Американските федерални служби отказват да повярват, че Ружа Игнатова е ликвидирана, докато не видят трупа й. Иначе докато криптокралицата се води официално жива, но в неизвестност, криптопортфейлът й ще остане непокътнат и никой няма да пита къде са 4-те милиарда долара.

Български антимафиот коментира, че според данните, с които разполагат, Ружа Игнатова е мъртва. Американците обаче не се доверяват на чужди разузнавания
Както вероятно си спомняте, Ружа Игнатова изчезна безследно през август 2017 г., когато каца на летището в Атина за среща с неназовани руски инвеститори.

Впоследствие американските служби достигат до информация от свой агент в Гърция, че тя се е скрила в региона на град Амалиада в югозападната част на южната ни съседка, в малко селище на брега Йонийско море.
Мястото било предварително избрано, тъй като има връзка с Малта и Сицилия и може да се измъкне при нужда.

Охранителните камери на местен хотел запечатали фамозната българка да влиза и излиза в добро здраве. Три дни по-късно видеото сочи, че Ружа излиза, но повече не се завръща в стаята си.
US-спецовете получили информация, че наемници са я отвлекли и вкарали навътре в морето, където й пуснали няколко куршума и изхвърлили тялото, вързано за бетонен блок.

Смята се, че преди да бъде ликвидирана Ружа Игнатова е била принудена да предаде паролата за криптоавоарите си.

Пет години по-късно обаче от ФБР все още изпитват огромни съмнения, че са били подведени от агентите си в Гърция, които са им спуснали фалшива информация. Твърди се, че екипът на ФБР, ангажиран първоначално с издирването и със залавянето на Ружа, е бил изцяло сменен преди две години.

Според гръцкото издание „Катимерини“, през последната година от ФБР са започнали работа в тясно сътрудничество с десетки разузнавания в държави от Европейския съюз, обменяйки материали и секретна информация. Федералните служби на САЩ кроят планове да увеличат значително паричната награда за главата й.

Припомняме, че към момента наградата, която ФБР предлага е едва 100 000 долара за информация за местонахождението й.
Източник: Уикенд