Висаджийският бизнесмен Коко Динев, който от години се подвизава като хазартен бос, се насочва към модерната напоследък зелена енергия.

 

Очевидно и той се нарежда сред всички онези, които очакват да потекат реки от пари покрай зелената сделка с Европа.

 

Коко Динев става производител на зелена енергия

Покровителят на чалга певачките ще изгражда соларен парк върху 125 дка. ниви в санданското село Плоски. Фирмата, която стои зад проекта е на майка му Борислава Динева – „Кастелло“.

Тя е регистрирана преди повече от десетилетие. При това Динев има само 6% в нея, а останалото принадлежи на родителката му, която се води и управител.

 

Няма никакво съмнение, че фирмата на Борислава Динева се приема като ВИП клиент в общината в Сандански. Общински съветници разкриват, че документите за промяната на статута на земеделската земя били обработени за 4 дни и предоставени за разглеждане в съответната комисия на Общинския съвет. Тук е моментът да отбележим, че обикновено за подобна процедура се чака с месеци.

 

Фотоволтаикът на Диневи ще бъде разположен върху 10 ниви, всяка от които с различна площ – от 2-3 до 36 дка.

Според отбелязаното в нотариалния акт, имотите са придобити от президента на футболни клубове още през 2007 г. Така и не става ясно обаче дали са наследствени или са били закупени. До момента са били обработвани от земеделски производители. Очевидно обаче на мястото на лехите предстои да изникнат панелите на Диневи.

 

В Сандански никой няма съмнение, че общинарите ще гласуват единодушно за плана му. През последните години мълвата носи, че Динев е натрупал големи дългове към иракските си партньори, с които кога явно, кога скрито въртеше сделки.

 

Запознати издават, че големият му възход като бизнесмен е благодарение на връзките на баща му, а не толкоз на големите му предприемачески заложби.

Навремето родителят му е бил треньор на Националния отбор по водна топка и в частност добър приятел със зетя на Живков – Иван Славков.

 

През 90-те години Коко Динев е едно от лицата на силовата групировка ВИС. Той е и сред най-близките съратници на покойните братя Васил и Георги Илиеви.

Най-известните обекти, които принадлежаха на Коко Динев бяха ресторант „Кошарите“, недалеч от някогашното УБО и казиното край Кулата.

Отдавна обаче той не е реален собственик на нито едно от двете. Легенди се носят и за близостта му с братя иракчани, синове на дипломат, подозирани за наркотрафик.

Източник: Уикенд