Коко Динев не се е покрил в чужбина, чака да го повикат да даде показанияКоко Динев е доволен от проведената от МВР акция

Коко Динев също проговори за скандала с черното тото. Собственикът на Локомотив Пловдив изказа позицията по вихрещия се вече дни скандал с разследването на МВР за уредени мачове. Пълничкият бизнесмен отхвърли появилите се в някои медии твърдения, че е напуснал страната ни, притеснен от възможните разкрития за негово участие в подобни нечестни срещи.

[caption id="attachment_431360" align="alignright" width="300"]Коко Динев Коко Динев[/caption]

Коко Динев е категоричен, че няма от какво да се притеснява и си е в България, тъй като очаква и той да бъде потърсен от разследващите, само и единствено заради името, което има във футбола. Към момента обаче органите на реда не са се интересували от него, научиха от Агенция ПИК. Половинката на певицата Емилия изтъкна още, че е много доволен от провежданата акция, тъй като било крайно време да се вземат мерки с уредените мачове и да се изкорени практиката на черното тото.

В същото време Светлозар Лазаров, главен секретар на МВР разкри повече подробности за мащабната акция, провеждана от министерството срещу черното тото. Той разкри, че основната причина за старта на операцията е прекалено големият брой мачове завършили с подозрителни резултати в уж престижната А футболна група. Самото разследване се води от девет месеца от Специализираната прокуратура.

Към момента са проверени 14 адреса и 12 лица, от които са иззети компютри и други средства за комуникация. Цялата операция на МВР се извършва съвместно с експерти от УЕФА и съответни партньорски служби от Европа.

Лазаров обаче отказа да разкрие кои точно мачове и отбори са обект на разследването. Това ще стане ясно едва в съдебната зала.