51-годишната дъщеря на Симеон Сакскобургготски - княгиня Калина, е катастрофирала в курорта Боровец, съобщиха "24 часа" и Нова телевизия, като се позовават на свои източници от МВР и прокуратурата.

По първоначална информация Калина Сакскобургготска-Муньос е спряла лекия автомобил на паркинга на един от хотелите в планинския курорт. Когато потеглила, при движение назад, е ударила стена и бариера. Имало е опасност и за пешеходец на паркинга. След инцидента княгинята е опитала да напусне местопроизшествието, но е била задържана от охраната на хотела. 

На място е пристигнал екип на полицията. При последвалата проверка с дрегер, апаратът е отчел 1,5-1,6 промила алкохол в кръвта на Калина Муньос. 

По-късно от пресцентъра на МВР разпространиха официално съобщение за инцидента.

По данни на вътрешното ведомство към 15.20 часа е подаден сигнал за самокатастрофирал лек автомобил на изхода от паркинг на хотел в Боровец. Отзовалият се незабавно на място автопатрул установил водача - 51-годишна жена, като след направен тест с техническо средство пробата отчела над 1,2 промила алкохол.

Княгиня Калина е катастрофирала в Боровец, дрегерът показал над 1,2 промила алкохол

 

Жената ще бъде придружена до болнично заведение за даване на кръвна проба. Работата по пълното документиране на случая продължава.

По закон за шофиране с и над 1,2 промила алкохол се носи наказателна, а не административна отговорност. Освен "лишаване от свобода" и глоба от 200 до 1000 лева след промените в Наказателния кодекс, влезли в сила от началото на август, шофьор, задържан зад волана с концентрация на алкохол в кръвта, по-висока от 1,2 промила, се наказва с отнемане на автомобила му в полза на държавата. Ако шофьорът не е собственик на автомобила, който управлява, той ще трябва да плати на държавата сума, равна на стойността на превозното средство.

Калина, Княгиня Българска и Херцогиня Саксонска, е родена на 19 януари 1972 г. в Мадрид. Завършва Френския лицей в испанската столица, след което постъпва в Английския колеж. Изучава "История на изкуството" в Лондон. На 26 октомври 2002 г. в двореца "Царска Бистрица" Княгиня Калина се венчава за испанския мореплавател Антонио Хосе Китин Муньос и Валкарсел, а на 14 март 2007 г. двамата стават родители на момче, кръстено Симеон-Хасан в чест на дядо си и на покойния крал на Мароко Хасан ІІ.

51-годишната княгиня е най-малкото от децата на Симеон Сакскобургготски и единствената дъщеря. Преди малко повече от година тя и семейството й заживяха за постоянно в България. 

Източник: dir.bg